Maggie Gyllenhaal, oikealta nimeltään Margalit Ruth Gyllenhaal Sarsgaard, on amerikkalainen näyttelijätär. Hänet tunnetaan erityisesti elokuvasta ’Yön ritari’, jossa Gyllenhaal näytteli Batmanin lapsuuden ystävää Rachel Dawesia. Gyllenhaal on ollut mukana lukuisissa tunnetuissa elokuvissa ja vaikka roolit ovat usein olleet pieniä, ne ovat kuitenkin nostaneet hänet yhdeksi Hollywoodin suosituimmaksi naisnäyttelijäksi.

Tie näyttelijäksi

Maggie Gyllenhaal syntyi vuonna 1977 New Yorkissa. Hän on tunnettujen elokuvaohjaajien ja käsikirjoittajien Stephen ja Naomi Gyllenhaalin tytär. Maineikkaaseen näyttelijäperheeseen kuuluu myös Maggien nuorempi veli Jake Gyllenhaal, joka tunnetaan monista rooleistaan erilaisissa Hollywood elokuvissa.

Maggie kiinnostui näyttelemisestä jo nuorena ja hän lähti opiskelemaan draamaa Harward-Westlaken oppilaitokseen. Tämän jälkeen hän opiskeli vielä kirjallisuutta sekä itäisiä uskontoja New Yorkissa Columbian yliopistossa. Oli lähes tähtiin kirjoitettu, että hän seuraisi ohjaajaisänsä jalanjälkiä ja tulisi myös tekemään uraa elokuvateollisuuden parissa, vaikka nuorena tarkka suunta ei ollutkaan vielä tiedossa.

Maggien ensimmäinen elokuvarooli alkoi isänsä ohjaamasta elokuvasta Waterland vuonna 1992, jolloin hän oli vasta 15-vuotias. Päänäyttelijöinä elokuvassa nähtiin Ethan Hawke ja Jeremy Irons. Oli suuri onni, että Maggien isä avusti tytärtään saamaan rooleja muissa elokuvissa ja täten edesauttoi häntä nousemaan ja edistymään urallaan. Maggien ensimmäiset kuusi elokuvaa olivat kaikki hänen isänsä ohjaamia.

Yrityksistä ja isän kannustuksesta huolimatta Maggien oli vaikea saada rooleja muihin elokuviin. Tuntui, että todellisen läpimurron hän saavutti vasta vuonna 2003 näytellessään elokuvassa Mona Lisa Smile, joka oli myös Suomessa erittäin suosittu elokuva. Tästä hetkestä eteenpäin myös roolien saaminen oli helpompaa ja Maggie alkoi kasvattamaan mainettaan näyttelijänä.

Tämän jälkeen myös roolien taso alkoi olla paljon laadukkaampaa ja hän oli mukana monissa tunnetuissa elokuvissa, kuten muun muassa Donnie Darko, Adaptation, Aidosti Outoa ja Pariisi, rakkaudella. Myös ura TV-sarjojen puolella kasvoi mukavaa vauhtia ja Maggie on myös palkittu Golden Globella parhaan minisarjan naispääosasta The Honourable Woman sarjassa. Hänet on myös palkittu muilla merkittävillä elokuva-alan palkinnoilla. The Deuce-sarjassa, jonka ensimmäiset jaksot tulivat vuonna 2017, Maggie nähtiin jälleen.  

Ehkä eniten hänen urallaan on odotettu jonkinlaista maineikasta pääroolia suuressa elokuvassa. Tuntuu kuitenkin siltä, että Maggien roolit ovat pääasiassa olleet pienempiä rooleja erilaisissa elokuvissa. Tämä ei tietenkään tee niistä yhtään huonompia rooleja, sillä ne ovat olleet kaikki omalla tavallaan hyvin merkityksekkäitä ja tuoneet hänet urallaan eteenpäin. Lukuisat pienet roolit ovat olleet siis erittäin tärkeässä asemassa, jotta Maggie on saavuttanut tietyn statuksen Hollywoodissa.

Yksityiselämä

Yksityiselämä

Maggie seurusteli pitkään näyttelijä Peter Sarsgaardin kanssa ja vuonna 2009 pari meni vihdoin naimisiin. Heillä on myös kaksi tytärtä ja perhe elää onnellista elämää New Yorkin Brooklynissa. Maggie on ollut erittäin aktiivinen politiikan rintamalla ja taistelee ihmisoikeuksien puolesta Witness-organisaatiossa. Hän on myös tehnyt paljon hyväntekeväisyyttä erilaisten organisaatioiden kanssa.

Maggien ja Peterin tyttäret ovat syntyneet vuosina 2006 ja 2012. Perhe on elänyt onnellista perhe-elämää ja näyttelijävanhemmat ovat ottaneet vastaan satunnaisia rooleja 2010-luvulla. Näyttelijän ura ja perhe-elämän yhdistäminen ei ole helppoa, mutta tämä pariskunta on onnistunut siinä hyvin. Perhe arvostaa yksityisyyttään eikä heitä nähdä lööpeissä kovinkaan usein.

On ollut upeaa seurata Maggie Gyllenhaalin näyttelijäuraa. Kuinka tästä nuoresta naisesta on kasvanut kokenut ja ammattitaitoinen näyttelijä, joka suoriutuu monesta erilaisesta roolista. Emme missään nimessä vähättele pieniä rooleja, sillä nekin ovat tärkeitä elokuvan kokonaisuutta katsoen. Ja Maggie on edelleen nuorekas ja mielenkiintoinen näyttelijä, joka tullaan varmasti näkemään yhä uudelleen valkokankaalla.

Liittyvä postaus

Pienten, mutta vaikuttavien roolien Maggie Gyllenhaal

Pienten, mutta vaikuttavien roolien Maggie Gyllenhaal

Maggie Gyllenhaal, oikealta nimeltään Margalit Ruth Gyllenhaal Sarsgaard, on amerikkalainen näyttelijätär. Hänet tunnetaan erityisesti elokuvasta ’Yön ritari’, jossa Gyllenhaal näytteli Batmanin lapsuuden ystävää Rachel Dawesia. Gyllenhaal on ollut mukana lukuisissa tunnetuissa elokuvissa ja vaikka roolit ovat usein olleet pieniä, ne ovat kuitenkin nostaneet hänet yhdeksi…

Nicole Kidmanin elämä ja ura

Nicole Kidmanin elämä alkaa jo seikkailulla, sillä hänen australialaiset vanhempansa olivat matkalla Havaijilla, kun Nicole syntyi. Hän sai siis automaattisesti heti Yhdysvaltojen kansalaisuuden. Nicolen suvussa on muitakin kansalaisuuksia, kuten irlantilaista sukua. Kidmanin perhe muutti takaisin Australiaan, kun Nicole oli neljä. Jo nuorena näyttelemisestä innostunut Nicole…

Emilia Clarken elämä ja ura

On aina hienoa nähdä, kuinka ahkera nuori ihminen saavuttaa tavoitteitaan ja pääsee urallaan eteenpäin. Sitä näkee julkisuudessa erityisesti näyttelijöiden ja laulajien keskuudessa. Emilia Clarke on yksi sellainen esimerkki, joka varmasti inspiroi tulevia näyttelijäsukupolvia vielä pitkään. Emilia Clarke on vuonna 1986 syntynyt englantilainen näyttelijätär, joka ponnahti…

Cameron Diazin elämä

Cameron Diaz on tuttu nimi monelle. Moni ehkä muistaa, että hänen uransa alkoi kertaheitolla vuoden 1994 The Mask -elokuvasta. Diaz on saanut sittemmin rooleja monista suurista elokuvista ja hän on saanut nimensä tunnetuksi ympäri maailman. Hän on päässyt työskentelemään muiden maailman suurten nimien kanssa ja…

© 2021 Naisurat.fi