• Seuraa meitä:

Nicole Kidmanin elämä ja ura

Nicole Kidmanin elämä alkaa jo seikkailulla, sillä hänen australialaiset vanhempansa olivat matkalla Havaijilla, kun Nicole syntyi. Hän sai siis automaattisesti heti Yhdysvaltojen kansalaisuuden. Nicolen suvussa on muitakin kansalaisuuksia, kuten irlantilaista sukua.

Kidmanin perhe muutti takaisin Australiaan, kun Nicole oli neljä. Jo nuorena näyttelemisestä innostunut Nicole joutui kuitenkin taistelemaan ujouttaan vastaan – hän kertoo, että on edelleen todella ujo, eikä pidä ihmismassoista tai mennä juhliin yksin.

Nicole sai ensimmäisen merkittävän näyttelijäroolinsa 16-vuotiaana, kun hän osallistui australialaiseen televisiosarjaan. Tämän jälkeen hän sai nopeasti muitakin rooleja ja hänelle kerrottiinkin opiskeluvaiheessa, että hänellä olisi lahjakkuuksia ryhtyä tekemään näyttelijän töitä täysiaikaisesti.

Viisi vuotta myöhemmin Nicole sai palkinnon parhaasta sivuroolista Australian Elokuvainsituutilta vain viisi vuotta sen jälkeen, kun oli saanut tuon ensimmäisen roolinsa. Nicole nähtiin tässä välissä useissa elokuvissa, televisiosarjoissa ja muutenkin erilaisissa ohjelmissa. Kukaan ei voi sanoa, etteikö hän tehnyt paljon töitä kulttuurialalla.

Vuonna 1995 Nicole Kidman sai roolin, josta hänet muistetaan edelleen. Kyseessä oli Batman-elokuva, jossa Nicole näytteli tohtori Chase Meridiania. Samassa elokuvassa näytteli muun muassa Val Kilmer, Tommy Lee Jones ja legendaarinen Jim Carrey.

Tällä elokuvalla Nicole pääsi kansainväliseen huomioon ja keräsi faneja välittömästi. Hän sai useita rooleja, joissa oli jo silloin ja tietysti nykyisinkin tunnettuja näyttelijöitä, kuten esimerkiksi George Clooney ja Sandra Bullock. Hän osallistui useisiin elokuviin erilaisissa rooleissa ja sai sekä kiitosta, että kritiikkiä.

Nicole Kidmanin elämä ja ura
Nicole Kidmanin elämä ja ura

Henkilökohtainen elämä

Tässä välissä Nicole oli mennyt naimisiin Tom Cruisen kanssa. Pari erosi vuonna 2001 ja heidän perheessään oli kaksi adoptoitua lasta. Vuonna 2006 Nicole Kidman avioitui yhdysvaltalaisen laulajan Keith Urbanin kanssa. Ero Cruisesta ei ollut kuitenkaan helppo.

Kyseisestä avioerosta on käyty laajaa spekulaatiota ja vielä vuosia eron jälkeen Nicole kertoi haastattelussa vielä rakastavansa Cruisea. Hänen mukaansa ero oli tullut täytenä shokkina ja siihen liitettiin useita henkilöitä, sillä ilmeisesti erossa oli mukana fasilitaattori – mitä se sitten ikinä tarkoittikaan tässä tapauksessa.

Nicolen poliittisesta ja uskonnollisesta vakaumuksesta tiedetään paljon, eikä hän ole oikeastaan erityisesti peitellyt sitä koskaan. Hän on katolilainen ja vaikka hän onkin saanut katolilaiselta kirkolta kritiikkiä hänen rooleistaan, pysyy hän vakaasti uskossaan.

Kuten olettaa saattaa, Nicole on todella varakas ja hän on löytynyt useilta rikkaiden listalta. Hän on tehnyt paljon töitä ja lahjakkaana, sekä ahkerana näyttelijänä, hän on tienannut ison omaisuuden. Hänellä on ollut koteja ympäri maailmaa ja viihtyy niin Yhdysvalloissa kuin myös Australiassa.

Nicole Kidman on luova ihminen, joka kokeili siipiään myös musiikissa. Pääosin hän päätyi kokeilemaan sitä Moulin Rouge-elokuvan myötä, joka oli yksi aikansa legendaarisimmista musikaaleista. Häneltä löytyy hyvät laulajantaidot, vaikka äänityksiä ja muuta materiaalia hänen musiikkiuraltaan ei paljoa ole. Hän on ollut taustalaulajana puolisonsa Keith Urbanin kappaleessa Female.

Nicole on yksi maailman tunnetuimmista näyttelijöistä ja hän toimii inspiraationa monille. Vaikka hän on tehnyt todella kokeellisia ja kovasti kritiikkiä saaneita rooleja, pysyy hän vakaasti silti itse siinä uskossa, että hän tekee vain rooleja, joihin hän itse uskoo.

Hänen ahkeruutensa on vienyt hänet siihen statukseen, jossa hän nyt on ja ansaitsee todellakin kaiken kunnian, jota hän näyttelijänä saa. Hän on ansainnut tähtensä Hollywoodin Walk of Famella, minkä hän itse asiassa sai jo vuonna 2003. Emme näe Nicolea enää yhtä usein valkokankaalla, mutta aina kun näemme, tiedossa on laadukasta sisältöä.