• Seuraa meitä:

Näyttelemistä rakastava Kate Winslet on onnellinen juuri nyt

Kate Winsletin ura näyttelijänä on niin monipuolinen, että on vaikea uskoa hänen olevan vain 41-vuotias. Hän on tähän mennessä esiintynyt yli 40 elokuvassa. Kate Winslet syntyi 5. lokakuuta 1975 kahden näyttelijän perheeseen toisena neljästä lapsesta. Hänen vanhempansa tekivät näyttelemisen lisäksi myös muita töitä saadakseen rahat riittämään. Winslet itse aloitti näyttelemisen 17-vuotiaana. Näyttelijän uran lisäksi Winsletille on tärkeää säilyttää vahva oma elämä ja hän varaa runsaasti aikaa perheensä kanssa olemiseen. Winsletillä on kolme lasta, joista nuorin on vain parivuotias. Winslet on ollut naimisissa kolme kertaa, ensimmäisenä ohjaaja Jim Threapletonin kanssa ja avioliitosta syntyi nyt 16-vuotiaas Mia. Toinen liitto oli Sam Mendesin kanssa, joka ohjasi Winsletia Revolutionary Roadissa. Pari asui yhdessä New Yorkissa yhdeksän vuoden ajan ja avioliitosta syntyi Winsletin toiseksi vanhin lapsi Joe. Vuonna 2012 Winslet avioitui markkinointipäällikkö Ned Rocknrollin kanssa ja pariskunta on edelleen onnellisesti yhdessä. Ned on kaksivuotiaan Bearin isä.

Elokuvista puhuttaessa Winslet toteaa ihmisten usein ajattelevan, että hän tietää paljon elokuvista koska hän näyttelee niissä. Tosiasiassa Winslet sanoo, ettei hänellä ole juurikaan aikaa käydä elokuvissa ja hän käy katsomassa ainoastaan joitakin uusimmista elokuvista. Viime vuosien suosikikseen hän nimeää parhaan elokuvan Oscarin voittaneen Spotlightin. The Revenantista hän kertoo pitäneensä Leonardo DiCaprion takia. Titanicin superparin välillä on vallinnut aina läheinen ystävyys ja he kannustavat toisiaan kaikissa projekteissa. Winslet kertoo, että hänen kaksi vanhinta lastaan tietävät elokuvista jo varsin paljon ja ovat nähneet useimmat Winsletin omista elokuvista. Osan rankimmista elokuvista hän kertoo kuitenkin säästävänsä siihen, että lapset ovat hieman vanhempia.

Brittiläissyntyinen Winslet ei ole suostunut lähtemään mukaan Hollywoodin nuoruuden ihannointiin vaan vakuuttaa rehellisesti nauttivansa siitä, että näyttää ikäiseltään. Hän kertoo viihtyvänsä vartalossaan ja rakastavansa erityisesti käsiään ja sitä, että niissä näkyy kaikki mennyt elämä. Hän kertoo katsovansa nyt teini-ikäistä tytärtään, joka muistuttaa myös ulkonäöltään Katea samassa iässä, ja olevansa onnellinen ettei hänen tarvitse käydä uudelleen läpi kaikkia niitä tunteita jotka teini-ikään liittyvät.

Winslet toteaa, ettei hän halua puhua rahasta, sillä se ei ole hänelle erityisen tärkeää. Hänen mukaansa on täysin harhaluulo, että Titanicin jälkeen hän olisi ollut välittömästi rikas. Winslet muistuttaa, että Titanicin aikaan hän oli 19-vuotias eikä kukaan ollut kuullut hänestä. Hän kertoo rahan auttaneen hänen perhettään ja olevan siinä mielessä tärkeää, mutta hän osaisi elää ilmankin. Winslet toteaa, että hän on kasvanut perheessä jossa rahaa ei ollut liikaa joten hän osaa hyvin olla onnellinen ilmankin. Sen sijaan hän muistaa elävästi hetken vuonna 2009, jolloin hän voitti Oscarin roolistaan The Reader -elokuvassa. Winslet sanoo sen olleen hänen elämänsä merkittävin hetki ja uskomaton tapahtuma, jota hän aikoo muistella lopun elämäänsä. Näyttelijänä hänelle on tärkeää uppoutua todella syvästi jokaiseen rooliinsa. Steve Jobsin elämästä kertovassa elokuvassa Winsletin rooli oli todella kaukana hänen persoonastaan ja ihmiset tulivat kertomaan myöhemmin, ettei häntä tunnista elokuvasta laisinkaan. Tämä on Winsletin mukaan paras kehu jonka näyttelijä voi saada.

Winslet kertoo olevansa onnellisimmillaan juuri nyt. Hänelle tarjotaan mielenkiintoisia rooleja ja hän saa näytellä monipuolisesti. Roolit ovat muuttuneet siitä kun hän oli 20-vuotias, mutta se johtuu hänen mukaansa yksinkertaisesti roolihahmojen iästä ja olemuksesta, ei siitä etteikö yli 40-vuotiaita näyttelijöitä arvostettaisi. Hän uskoo, että hänelle löytyy vielä vanhempanakin uusia haasteita.