Emma Charlotte Duerre Watson (15. huhtikuuta 1990) on tullut tunnetuksi Harry Potterin ihastuttavana ja älykkäänä Hermionena, mutta on luonut menestyksekästä uraa myös mallina ja  sanavalmiina aktivistina. Emma Watson syntyi Pariisissa, jossa hän asui viisivuotiaaksi asti. Hänen vanhempansa erosivat Watsonin ollessa pieni ja hän muutti äitinsä ja veljensä kanssa Englantiin. Watson kasvoi Oxfordissa viisivuotiaasta asti. Hän otti jo lapsena osaa teatteriryhmään Stagecoach Theatre Artsissa. Ryhmässä hän opiskeli näyttelemistä, laulamista ja tanssia. Watson ilmoitti jo kuusivuotiaana haluavansa näyttelijäksi. Watsonin ura varsinaisena lapsitähtenä alkoi, kun hänet kiinnitettiin Hermionin rooliin suosittuihin Harry Potter -kirjoihin perustuvassa elokuvassa. Loppujen lopuksi kirjoihin perustuvia elokuvia tehtiin yhteensä kahdeksan ja Watson näyttelee niissä kaikissa. Elokuvat kuvattiin vuosina 2001 – 2011, joten Watson on kirjaimellisesti kasvanut lapsesta teiniksi ja sitten aikuiseksi yleisön silmien edessä. Ennen Harry Potter -elokuvia Watson oli näytellyt ainoastaan koulunäytelmissä. Hän tienasi elokuvasarjasta yli 10 miljoonaa puntaa ja nousi kuuluisuuteen ympäri maailman.

Watson kommentoinut roolihenkilönsä kehittymistä elokuvasarjan aikana ja kehunut sitä, kuinka paljon enemmän sisältöä hahmo sai elokuvan Harry Potter ja Azkabanin vanki aikana vuonna 2004. Elokuvan käsikirjoitus oli aiempaa vähemmän uskollinen kirjasarjalle ja keskittyi roolihenkilöiden psykologiaan ja seksuaaliseen kasvuun, esittäen heidät nuorina aikuisina. Myöhemmin elokuvaa on sekä fanien että kriitikoiden toimesta kehuttu elokuvasarjan parhaaksi. Sekä Harry Potteria näyttelevä Daniel Radcliffe että Emma Watson eivät aluksi olleet suostua elokuvasarjan kahteen viimeiseen osaan, sillä kyseessä oli jälleen neljän vuoden sitoumus. Radcliffe viimein allekirjoitti sopimuksen 2. maaliskuuta 2007 ja 23. maaliskuuta myös Watson päätti, ettei voisi laskea irti Hermionen roolista. Heinäkuussa 2007 Watson myönsi, ettei hänen koskaan enää tarvitsisi tehdä töitä rahaa ansaitakseen. Maaliskuussa 2009 Forbes-lehti lisäsi hänet listalle ”Most Valuable Young Stars” ja helmikuussa 2010 hänet nimettiin Hollywoodin korkeapalkkaisimmaksi naistähdeksi, Watsonin tienattua 19 miljoonaa puntaa vuonna 2009.

2

Elokuvien aikana lapsitähdilla oli kuvauksissa oma opettaja, joka opetti heitä viisi tuntia päivässä. Watson valmistui lukiosta erinomaisin arvosanoin kesäkuussa 2006. Harry Potter -elokuvien jälkeen Watson piti välivuoden ja jatkoi myöhemmin opiskelua Brownin yliopistossa Yhdysvalloissa pääaineenaan Englannin kirjallisuus. Watson kertoi Ellen de Generesin haastattelussa, että opintojen suorittaminen vei häneltä neljän vuoden sijasta viisi, sillä elokuvaprojektien takia hänen oli oltava pois koulusta kaksi kokonaista lukukautta.

3

Watson aloitti myös työskentelyn mallina ja toimi mm. Burberryn ja Lancômen kasvoina. Watson hyppäsi hetkeksi myös muotikonsultin tehtäviin ja auttoi luomaan vaatemalliston People Tree -yritykselle, joka keskittyy reilun kaupan muotiin. Watson on nuorin henkilö joka on koskaan esiintynyt Teen Vogue -lehden kannessa. Watson myös mainosti People Treen vaatteita mm. Cosmopolitanissa ja People -lehdessä, eikä ottanut työstään palkkiota. Harry Potter -elokuvien jälkeen Watson jatkoi näyttelijänä elokuvissa The Perks of Being a Wallflower (2012), The Bling Ring (2013) ja While We’re Young (2015)

Watson on toiminut aktiivisesti YK:n lähettiläänä ja ottanut kantaa ihmisoikeuksiin ja erityisesti naisten oikeuksia ja tyttöjen koulunkäyntiä koskeviin kysymyksiin. Työnsä lomassa hän on matkustanut mm. Uruguayssa, Bangladeshissa ja Sambiassa.

Watson on kouluttautunut jooga-ohjaajaksi ja ohjaa meditaatiota. Hän on kertonut Elle Australia -lehden haastattelussa, että pitää tärkeänä sitä, että hänellä on hyvä olla itsensä kanssa. Watson toteaa, että hänen ammatissaan ja elämäntilanteessaan ei voi luottaa tai saada turvaa fyysisestä paikasta, joten turvallisuudentunne on rakennettava sisältä käsin.

Liittyvä postaus

Pienten, mutta vaikuttavien roolien Maggie Gyllenhaal

Pienten, mutta vaikuttavien roolien Maggie Gyllenhaal

Maggie Gyllenhaal, oikealta nimeltään Margalit Ruth Gyllenhaal Sarsgaard, on amerikkalainen näyttelijätär. Hänet tunnetaan erityisesti elokuvasta ’Yön ritari’, jossa Gyllenhaal näytteli Batmanin lapsuuden ystävää Rachel Dawesia. Gyllenhaal on ollut mukana lukuisissa tunnetuissa elokuvissa ja vaikka roolit ovat usein olleet pieniä, ne ovat kuitenkin nostaneet hänet yhdeksi…

Nicole Kidmanin elämä ja ura

Nicole Kidmanin elämä alkaa jo seikkailulla, sillä hänen australialaiset vanhempansa olivat matkalla Havaijilla, kun Nicole syntyi. Hän sai siis automaattisesti heti Yhdysvaltojen kansalaisuuden. Nicolen suvussa on muitakin kansalaisuuksia, kuten irlantilaista sukua. Kidmanin perhe muutti takaisin Australiaan, kun Nicole oli neljä. Jo nuorena näyttelemisestä innostunut Nicole…

Emilia Clarken elämä ja ura

On aina hienoa nähdä, kuinka ahkera nuori ihminen saavuttaa tavoitteitaan ja pääsee urallaan eteenpäin. Sitä näkee julkisuudessa erityisesti näyttelijöiden ja laulajien keskuudessa. Emilia Clarke on yksi sellainen esimerkki, joka varmasti inspiroi tulevia näyttelijäsukupolvia vielä pitkään. Emilia Clarke on vuonna 1986 syntynyt englantilainen näyttelijätär, joka ponnahti…

Cameron Diazin elämä

Cameron Diaz on tuttu nimi monelle. Moni ehkä muistaa, että hänen uransa alkoi kertaheitolla vuoden 1994 The Mask -elokuvasta. Diaz on saanut sittemmin rooleja monista suurista elokuvista ja hän on saanut nimensä tunnetuksi ympäri maailman. Hän on päässyt työskentelemään muiden maailman suurten nimien kanssa ja…

© 2021 Naisurat.fi