Sosiaalisessa mediassa moni on esittänyt toiveensa, että Michelle Obamasta tulisi presidentti. Barack Obaman 52-vuotiaalla juristipuolisolla riittää nyt tukijoita. Miehensä presidenttikauden loppusuoralla hän on voinut esiintyä aiempaa vapaammin ja on hurmannut yleisön aidolla ja hauskalla tyylillään. Samalla Obama kampanjoi myös Hillary Clintonin puolesta ja on ollut suureksi avuksi tämän kannatuslukujen nostamisessa.

Donald Trumpia vastaan taistelu on antanut Michelle Obamalle mahdollisuuden tuoda diplomaattista, rauhallista mutta suorasukaista keskustelutyyliään julki. Hän on puhunut paljon tasa-arvon puolesta, mutta pysynyt puheenvuoroissaan tyynenä. Hän ei kuitenkaan pelkää puolustaa arvojaan. Puheenvuoroissaan Michelle Obama ei kuitenkaan mene henkilökohtaisuuksiin. New York Timesin politiikan toimittaja Frank Bruni pohtii, että Michelle Obaman imago on tehokas ja periksiantamaton.

Monet myös ihailevat Michelle ja Barack Obaman ihanteelliselta vaikuttavaa parisuhdetta. He puhuvat toisistaan erittäin kauniisti ja kiusoittelevat toisiaan myös julkisesti. Huumorintaju on osa molempien vahvuuksia heidän esiintyessään. Miehensä syntymäpäivänä 4. elokuuta Michelle Obama kirjoitti Instagram-tilillään: ”55 vuotta nuori, ja tuo hymy edelleen uppoaa minuun jokaikisenä päivänä. Hyvää syntymäpäivää, Barack. Rakastan sinua”.

img2

Michelle Obama tunnetaan lisäksi terveellisten elämäntapojen puolustajana. Hän ottanut usein kantaa Yhdysvaltojen kasvavaan ylipaino-ongelmaan ja pyrkinyt motivoimaan nuoria liikkumaan Let’s Move -kampanjalla. Michelle liikkuu itse aktiivisesti ja hänen urheilullista ulkomuotoaan kehutaan usein julkisuudessa.

Upeiden käsivarsiensa lisäksi Michelleä kehutaan jatkuvasti pettämättömästä tyylitajustaan. Hän valitsee itse pukeutumistyylinsä ja suosii persoonallisia suunnittelijoita. Maan tärkeimmän miehen puolisona hänen valinnoillaan on myös paljon valtaa ja hän on nostanut useita nuoria suunnittelijoita ns. vihrälle oksalle käyttämällä heidän vaatteitaan edustustilaisuuksissa. Obaman stylisti Meredith Koop kertoo Harper’s Bazaar -muotilehdelle, että Michelle Obaman pukeutuessa nuoren, nousevan suunnittelijan asuun, luo hän tunteen että mikä tahansa on mahdollista. Michelle sisällyttää usein nuorille suunnattuihin puheisiinsa viestin siitä, kuinka tärkeää on uskoa unelmiinsa ja tehdä töitä niiden eteen, vaikka matkalla olisikin vaikeuksia. Koop toteaa, että hän pyrkii Obaman asua valitessaan noudattamaan samoja arvoja.

img3

Yleensä politiikassa toimivat naiset ja poliitikkojen puolisot ovat suosineet konservatiivista pukeutumistyyliä ja valinneet turvallisia, klassisia vaatekappaleita. Michelle on tullut tunnetuksi erottuvien värien, kuosien ja leikkausten suosijana, vaikka asu onkin aina erittäin hyvin tilaisuuteen sopiva. Muotisuunnittelija Jason Wu sanoo Telegraphille, että ennen vanhaan naiset ”miesten maailmassa” ja varsinkin politiikassa pelkäsivät ilmaista feminiinisyyttään, koska he pelkäsivät, ettei heitä oteta vakavasti tai että he eivät näytä ammattimaisilta. Wu jatkaa, että Michelle Obama on tuonut poliittiselle kentälle sen, että voi pukeutua feminiinisesti ja vähän seksikkäästi ilman, että vaarantaa älynsä tai valtansa.

Vuonna 2009 Michelle Obama sai runsaasti huomiota, kun hän pukeutui presidentin virkaanastujaisissa Taiwanista kotoisin olevan, vain 26-vuotiaan, Jason Wun näyttävään punaiseen iltapukuunmichel. Valinta nosti Wun uran nousuun, sillä ennen tätä hetkeä Wu ei ollut urallaan vielä saavuttanutta suurta mainetta.

img4

Viime aikoina Michelle on laittanut persoonaansa likoon usealla eri tavalla, mutta tyylilleen uskollisena pyrkinyt samalla ajamaan itselleen tärkeitä teemoja. Hän osallistui mm. autokaraokeen The Late Late Show’n isännön James Cordenin kanssa ja kaksikko lauloi mm. Stevie Wonderia ja Beyoncéa. Samassa kyydissä oli myös räppäri Missy Elliott.

Michelle Obama on sanonut, ettei hän usko kaipaavansa juurikaan elämää Valkoisessa talossa, vaikka tuleekin ikävöimään siellä työskenteleviä ihmisiä. Hän toteaa omaan suorasukaiseen tapaansa, että voi tehdä itsekin iltaisin perheensä juustoleivät ja laittaa astiat pesukoneeseen.

Liittyvä postaus

Pienten, mutta vaikuttavien roolien Maggie Gyllenhaal

Pienten, mutta vaikuttavien roolien Maggie Gyllenhaal

Maggie Gyllenhaal, oikealta nimeltään Margalit Ruth Gyllenhaal Sarsgaard, on amerikkalainen näyttelijätär. Hänet tunnetaan erityisesti elokuvasta ’Yön ritari’, jossa Gyllenhaal näytteli Batmanin lapsuuden ystävää Rachel Dawesia. Gyllenhaal on ollut mukana lukuisissa tunnetuissa elokuvissa ja vaikka roolit ovat usein olleet pieniä, ne ovat kuitenkin nostaneet hänet yhdeksi…

Nicole Kidmanin elämä ja ura

Nicole Kidmanin elämä alkaa jo seikkailulla, sillä hänen australialaiset vanhempansa olivat matkalla Havaijilla, kun Nicole syntyi. Hän sai siis automaattisesti heti Yhdysvaltojen kansalaisuuden. Nicolen suvussa on muitakin kansalaisuuksia, kuten irlantilaista sukua. Kidmanin perhe muutti takaisin Australiaan, kun Nicole oli neljä. Jo nuorena näyttelemisestä innostunut Nicole…

Emilia Clarken elämä ja ura

On aina hienoa nähdä, kuinka ahkera nuori ihminen saavuttaa tavoitteitaan ja pääsee urallaan eteenpäin. Sitä näkee julkisuudessa erityisesti näyttelijöiden ja laulajien keskuudessa. Emilia Clarke on yksi sellainen esimerkki, joka varmasti inspiroi tulevia näyttelijäsukupolvia vielä pitkään. Emilia Clarke on vuonna 1986 syntynyt englantilainen näyttelijätär, joka ponnahti…

Cameron Diazin elämä

Cameron Diaz on tuttu nimi monelle. Moni ehkä muistaa, että hänen uransa alkoi kertaheitolla vuoden 1994 The Mask -elokuvasta. Diaz on saanut sittemmin rooleja monista suurista elokuvista ja hän on saanut nimensä tunnetuksi ympäri maailman. Hän on päässyt työskentelemään muiden maailman suurten nimien kanssa ja…

© 2021 Naisurat.fi