Margaret Elizabeth ”Megan” Ellison (s. 31. tammikuuta 1986) on amerikkalainen elokuvatuottaja ja hän nuoresta iästään huolimatta useiden Oscar-ehdokkuuksien arvoinen huippuammattilainen. Hänen kuuluisimmat elokuvansa on Zero Dark Thirty, Her ja American Hustle, joista kaikista hän ollut Oscar-ehdokkaana.  TIME-lehti lisäsi hänet vuonna 2014 listalleen ”100 maailman vaikutusvaltaisinta ihmistä”.

Megan Ellison on kotoisin Santa Clarasta, Kaliforniasta. Hänen uransa tuottajana alkoi, kun otti yhteyttä Katherine Brooksiin, Loving Annabelle -elokuvan käsikirjoittajaan ja ohjaajaan ja halusi keskustella ohjaajan seuraavan elokuvan rahoittamisesta. Kaksikko suunnitteli Waking Madison -elokuvan yhdessä. Pääroolia elokuvassa näytteli Elisabeth Sue. Elokuva kertoo naisesta, joka yrittää parantaa skitsofreniansa lukitsemalla itsensä huoneeseen 30 päiväksi ilman ruokaa. Elokuvan budjetti oli 2 miljoonaa dollaria ja Ellison rahoitti sen kokonaan. Elokuva esitettiin Newport Beach -elokuvafestivaalilla 2011 ja siirtyi suoraan DVD-levitykseen sen jälkeen.

5

Ellisonin seuraavat elokuvat saivat hieman huomiota elokuvafestivaaleilla, mutta eivät päässeet yleiseen levitykseen. Elokuva Passion Play sai levityksen mutta ei menestynyt siitäkään huolimatta, että elokuvassa oli tunnettuja ja suosittuja tähtiä näyttelijöinä. Ensimmäinen voittoa tuottanut Ellisonin rahoittama elokuva oli Coenin veljesten western Kova kuin kivi josta tuli myös kriitikoiden suosikki julkaisunsa jälkeen vuonna 2010. Tämän jälkeen Ellison sai isältään paljon suurempia summia elokuvien rahoittamiseen ja löysi myös uusia yhteistyökumppaneita.

Myöhemmin Ellison perusti tuotantoyhtiön Annapurna Pictures, jonka periaatteena on rahoittaa tunnettujen ohjaajien ja käsikirjoittajien rohkeita ja omaperäisiä elokuvia. Tätä kutsutaan myös ”Piilaakso-periaatteeksi”. Tuotantoyhtiö on rahoittanut useita elokuvia, jotka Hollywoodin suuret studiot ovat hylänneet kuten mm. Osama bin Ladenin tappamisesta kertovan Zero Dark Thirtyn, jonka kirjoitti Mark Boal ja ohjasi Kathryn Bigelow, joka puolestaan teki Oscar-elokuvan The Hurt Locker. Parhaillaan Ellison kehittelee elokuvaa WikiLeaksin perustajan Julian Assangen tarinasta, perustuen New York Timesin väistyvän toimittajan Bill Kellerin artikkeliin.

Ellison on kertonut avoimesti lesboudestaan. Hän on kiinnostunut extreme-lajeista ja on kilpaillut ratsastuksessa ja purjehduksissa. Tuotantoyhtiönsä hän on nimennyt Nepalissa tekemänsä vaelluksen mukaan.

6

Tuottajana Ellison haluaa ottaa aktiivisesti osaa elokuvan tekoprosessiin, sen sijaan että ainoastaan rahoittaisi elokuvan ja paistattelisi parrasvaloissa ensi-illassa. Hän kirjoittaa innokkaita tekstejä Twitteriin elokuvien kuvauksista joissa hän kertoo mm. hengailleensa Spike Jonzen kanssa Shanghaissa tai paenneensa hiekkamyrskyä Jordaniassa. Ellisonia onkin kritisoitu siitä, että hän haluaa rahojensa avulla päästä ystävystymään kiinnostavina pitämiensä ihmisten kanssa ja ostaa pääsynsä elokuvien kuvauspaikoille. Mutta kukaan tuottaja ei ole onnistunut tekemään yhtä nopeasti niin vaikuttavia ja suosittuja elokuvia kuin Ellison. Ellison sain isältään 25-vuotislahjaksi huomattavan summan rahaa elokuvien tuottamiseen ja valitsi kumppanikseen Creative Artists Agencyn, jota kautta hän pääsi käsiksi kuumimpiin projekteihin. Diili on erittäin mieleinen myös CAA:lle, sillä Ellison teki nopeasti päätökset projekteista ja heillä oli jonkinlainen takuu siitä, että elokuva tulee saamaan rahoitusta.

Ellisonin intohimosta elokuvia kohtaan kertoo myös se, että Jessica Chastain kertoo kuinka määrätietoisesti ja peräänantamattomasti Ellison oli houkutellut häntä Zero Dark Thirtyyn. Chastainin agentti oli kertonut tähden olevan liian kiireinen projektiin, joten Ellison soitti suoraan Chastainille ja sanoi, että ainoa asia jota hän pyytää Chastainilta elämässään on, että tämä soittaisi hänelle takaisin.

8

Vuonna 2014 Ellisonista tuli ensimmäinen nainen ja neljäs henkilö maailmassa joka oli kahdesti samana vuonna ehdolla parhaan elokuvan Oscarin saajaksi. Elokuvat olivat Her ja American Hustle. Samana vuonna Ellison oli Advocaten vuotuisella listalla ”40 Under 40”.

Liittyvä postaus

Pienten, mutta vaikuttavien roolien Maggie Gyllenhaal

Pienten, mutta vaikuttavien roolien Maggie Gyllenhaal

Maggie Gyllenhaal, oikealta nimeltään Margalit Ruth Gyllenhaal Sarsgaard, on amerikkalainen näyttelijätär. Hänet tunnetaan erityisesti elokuvasta ’Yön ritari’, jossa Gyllenhaal näytteli Batmanin lapsuuden ystävää Rachel Dawesia. Gyllenhaal on ollut mukana lukuisissa tunnetuissa elokuvissa ja vaikka roolit ovat usein olleet pieniä, ne ovat kuitenkin nostaneet hänet yhdeksi…

Nicole Kidmanin elämä ja ura

Nicole Kidmanin elämä alkaa jo seikkailulla, sillä hänen australialaiset vanhempansa olivat matkalla Havaijilla, kun Nicole syntyi. Hän sai siis automaattisesti heti Yhdysvaltojen kansalaisuuden. Nicolen suvussa on muitakin kansalaisuuksia, kuten irlantilaista sukua. Kidmanin perhe muutti takaisin Australiaan, kun Nicole oli neljä. Jo nuorena näyttelemisestä innostunut Nicole…

Emilia Clarken elämä ja ura

On aina hienoa nähdä, kuinka ahkera nuori ihminen saavuttaa tavoitteitaan ja pääsee urallaan eteenpäin. Sitä näkee julkisuudessa erityisesti näyttelijöiden ja laulajien keskuudessa. Emilia Clarke on yksi sellainen esimerkki, joka varmasti inspiroi tulevia näyttelijäsukupolvia vielä pitkään. Emilia Clarke on vuonna 1986 syntynyt englantilainen näyttelijätär, joka ponnahti…

Cameron Diazin elämä

Cameron Diaz on tuttu nimi monelle. Moni ehkä muistaa, että hänen uransa alkoi kertaheitolla vuoden 1994 The Mask -elokuvasta. Diaz on saanut sittemmin rooleja monista suurista elokuvista ja hän on saanut nimensä tunnetuksi ympäri maailman. Hän on päässyt työskentelemään muiden maailman suurten nimien kanssa ja…

© 2021 Naisurat.fi