Takana ovat ajat, jolloin pokeri nähtiin pelkästään miesten pelinä. Mukana pelissä on nykyään uskomattoman hyviä naispelaajia. Otetaan esimerkiksi Barbara Enright, joka oli ensimmäinen pokerin Hall of Fameen mukaan otettu naispuolinen pelaaja vuonna 2007. Enright oli ensimmäinen WSOP-päätapahtuman finaalipöytään päässyt naispelaaja, joka sijoittui lopulta viidenneksi.

Enright oli myös ensimmäinen naispelaaja, joka voitti kolme WSOP-ranneketta muista World Series of Poker -sarjan tapahtumista. Sittemmin samaan on kyennyt vuonna 2011 Linda Johnson ja vuonna 2015 Jennifer Harman. Muutos on kuitenkin näkyvissä kaikissa pokerihuoneissa ja kaikissa suurissa pokeritapahtumissa. Monet naiset ovat nousseet esille pelissä 2000-luvun pokeribuumin myötä, kun pelistä on tullut helpommin lähestyttävä niin netissä kuin livenäkin.

Sen lisäksi että naispuoleisia pokerinpelaajia on nykyään paljon enemmän, parhaat heistä haastavat myös miespelaajien huiput. Kesti yli toistakymmentä vuotta, että vuonna 2016 WSOP-päätapahtuman 20 parhaan pelaajan joukon saavutti kaksi naista, ranskalainen Gaelle Baumann sekä norjalainen Elisabeth Hille. Hille sijoittui päätapahtumassa yhdenneksitoista ja Baumann finaalipöydän kuplaan kymmenenneksi. Molemmat saivat suorituksistaan palkinnoksi myös valtavat sponsorisopimukset. Myös monet naispuoliset julkisuudenhenkilöt, kuten Shannon Elizabeth, Jennifer Tilly ja Mimi Rogers ovat sekä taidokkaita pelaajia, että tuoneet hyvin näkyvästi esille intohimonsa pokeria kohtaan.

Suurimmat voitot naispelaajalle

Brooklyniläissyntyinen Vanessa Selbst on ansainnut pokeriurallaan lähes 12 miljoonaa dollaria, mikä oikeuttaa hänet ykkössijalle naispuolisista pelaajista ja kaikkien aikojen sijalle 62. kaikista pelaajista. Selbst on saavuttanut WSOP-urallaan kolme ranneketta, kahdeksan finaalipöytää ja 20 rahasijaa. WPT-finaalipöydän hän on saavuttanut myös kaksi kertaa. Vanessa Selbst on ainoa nainen, joka on voittanut kolme WSOP-rakennetta avoimissa tapahtumissa.

Vanessa Selbst
Vanessa Selbst

Nimimerkillä PokerKat pelaava Kathy Liebert on saavuttanut WPT-finaalipöydän uskomattomat kuusi kertaa, joihin sisältyy kolmas sija vuoden Borgata Poker Openissa. Liebertillä on vakuuttavat 47 rahasijaa WSOP-tapahtumissa sekä ranneke vuodelta 2004. Parhaan WSOP-päätapahtumasijoituksensa Liebert hankki vuonna 2000 sijoittumalla seitsemänneksitoista. Las Vegasissa nykyisin asuva Liebert pelaa yhä turnauksia.

Pokerin kreivittäreksi kutsuttu Annie Duke on luonut mittavat uran pokerin parissa ansaiten yli 4 miljoonaa dollaria. Duke on merkittävän pokerivaikuttajan Howard Ledererin nuorempi sisko. Hänen ensimmäinen merkittävä esiintymisensä suurissa turnauksissa tapahtui vuoden 1994 WSOP-sarjassa, jolloin hän sijoittui päätapahtumassa 26. ja saavutti muissa tapahtumissa muun muassa sijat 14. ja 5. Myöhemmin hän muutti yhdessä miehensä kanssa Las Vegasiin jatkamaan pokeriuraansa.

Annie voitti WSOP-rannekkeen vuonna 2004, jonka lisäksi hän voitti myös WSOP Tournament of Champions -tapahtuman sekä vuoden 2010 National Heads-Up Poker Championship -turnauksen. Duke on saavuttanut mittavat 38 rahasijaa WSOP-tapahtumissa ja neljä WPT-tapahtumissa. Duke olikin jonkun aikaa WSOP-historian eniten rahaa voittanut nainen, ennen kuin Vanessa Selbst vei häneltä kyseisen meriitin.

Skandinaavinen ihmelapsi ja pokerikaunottaret

Norjalainen pokerin ihmelapsi Annette Obrestad on vajaan neljän miljoonan dollarin pokeritienesteillään vain hieman Annie Duken takana. Nimimerkillä ”Annette_15” pelannut Obrestad aloittin pokerin pelaamisen netissä 15-vuotiaana. Vuosien 2005 ja 2006 aikana Annette voitti lähes miljoona dollaria, mikä johti hänen nostamiseensa hetkellisesti maailman ykköseksi PocketFivesin tilastoissa.

Obrestad ei ollut ehtinyt juhlia vielä 19. syntymäpäiväänsä, kun hän voitti WSOPE-päätapahtuman ja miljoona puntaa. Sen jälkeen hän on ehtinyt voittaa yhden WSOP-rannekkeen, sijoittunut finaalipöytään kymmenen kertaa WSOP-sarjassa sekä kerran European Poker Tourilla.

Yksi maailman tunnetuimmista naispuolisista pokerinpelaajista tänä päivänä on urallaan yli 3,5 miljoonaa dollaria voittanut Liv Boeree, joka nousi kuuluisuuteen televisioiduista pokeriohjelmista vuonna 2005. Boeree on saanut pokeriurallaan valmennusta muun muassa kanssapelaajiltaan Annie Dukelta ja Phil Hellmuthilta.

Boeree toimi pelaamisen lisäksi toimittajana WSOP-, WSOPE- ja EPT-tapahtumissa. Boeree on ainoa naispelaaja, joka on voittanut sekä WSOP-rannekkeen että EPT-mestaruuden. Hänet on valittu pelitulostensa perusteella myös Euroopan parhaaksi naispelaajaksi vuosina 2014—2015. Liv Boeree on pelannut turnauksissa usein PokerStarsin sponsoroimana, joten saatat törmätä häneen siellä pelatessasi nettipokeria tai muissa peleissä.

Hieman yli 3,5 miljoonaa urallaan rahastanut Vanessa Rousso tunnetaan lempinimillä Pokerness ja Lady Maverick. Hän on saavuttanut urallaan 17 rahasijaa WSOP-tapahtumissa ja kaksi WPT-finaalipöytää, minkä lisäksi hän on tullut tunnetuksi Poker After Dark -ohjelmasta. Rousso on äänestetty maailman seksikkäimpien pokerinpelaajien joukkoon. Ahkerasti peliteoriaa opiskeleva Rousso on myös kirjoittanut pokerilehtiin. Hän osallistui myös Big Brother -televisio-ohjelmaan, jossa hän sijoittui lopulta kolmanneksi.

Vanessa Rousso
Vanessa Rousso

Suurten pelien vakiokasvo ja tunnettu kommentaattori

Eräs historian tunnetuimmista ja menestyksekkäimmistä naispuolisista pokeritähdistä on yhdysvaltalainen Jennifer Harman, joka on tienannut pokeriurallaan lähes kolme miljoonaa dollaria. Harman on sijoittunut WSOP-tapahtumissa 32 kertaa rahoille, päässyt finaalipöytään 12 kertaa ja voittanut kaksi ranneketta. Lisäksi on saavuttanut rahasijat 14 WPT-tapahtumassa, joista kahdessa hän pääsi myös finaalipöytään.

Vanessa Rousson tavoin myös Jennifer Harman esiintyi säännöllisesti televisioiduissa Poker After Dark -ja High Stakes Poker -sarjoissa, minkä lisäksi hän on ainoa Bellagion Big Gameksi kutsuttua korkeiden panosten käteispeliä säännöllisesti pelaava nainen. Jennifer Harman pääsi pokerin Hall of Fameen vuonna 2015. Harman on toiminut munuaissairauksiin keskittyvien hyväntekeväisyystapahtumien puolestapuhujana, koska hän on käynyt itse läpi kaksi munuaissiirtoa.

Isobritannialainen Victoria Coren Mitchell on kerännyt pokeriurallaan vajaan 2,5 miljoonan dollarin tienestit, minkä lisäksi hän on tuttu kasvo englantilaisissa keskustelupaneeleissa miehensä, koomikko David Mitchellin kanssa. Mitchell oli ensimmäinen naispelaaja, joka saavutti kaksi European Poker Tour -mestaruutta, kun hän voitti tittelin vuonna 2006 Lontoossa ja vuonna 2014 Sanremossa. Lontoon EPT:n voitto oli myös ensimmäinen televisioitu ammattilaispokeritapahtuma.

Mitchell pelaa yhä vuosittain muutamia turnauksia, mutta hän ansaitsee suurimman osan pokerituloistaan käteispelipöydistä. Pelaamisen lisäksi hän kirjoittaa pokerikolumneja ja toimii kommentaattorina useissa brittiläisissä pokerisarjoissa.

Victoria Coren Mitchell
Victoria Coren Mitchell

Liittyvä postaus

Pienten, mutta vaikuttavien roolien Maggie Gyllenhaal

Pienten, mutta vaikuttavien roolien Maggie Gyllenhaal

Maggie Gyllenhaal, oikealta nimeltään Margalit Ruth Gyllenhaal Sarsgaard, on amerikkalainen näyttelijätär. Hänet tunnetaan erityisesti elokuvasta ’Yön ritari’, jossa Gyllenhaal näytteli Batmanin lapsuuden ystävää Rachel Dawesia. Gyllenhaal on ollut mukana lukuisissa tunnetuissa elokuvissa ja vaikka roolit ovat usein olleet pieniä, ne ovat kuitenkin nostaneet hänet yhdeksi…

Nicole Kidmanin elämä ja ura

Nicole Kidmanin elämä alkaa jo seikkailulla, sillä hänen australialaiset vanhempansa olivat matkalla Havaijilla, kun Nicole syntyi. Hän sai siis automaattisesti heti Yhdysvaltojen kansalaisuuden. Nicolen suvussa on muitakin kansalaisuuksia, kuten irlantilaista sukua. Kidmanin perhe muutti takaisin Australiaan, kun Nicole oli neljä. Jo nuorena näyttelemisestä innostunut Nicole…

Emilia Clarken elämä ja ura

On aina hienoa nähdä, kuinka ahkera nuori ihminen saavuttaa tavoitteitaan ja pääsee urallaan eteenpäin. Sitä näkee julkisuudessa erityisesti näyttelijöiden ja laulajien keskuudessa. Emilia Clarke on yksi sellainen esimerkki, joka varmasti inspiroi tulevia näyttelijäsukupolvia vielä pitkään. Emilia Clarke on vuonna 1986 syntynyt englantilainen näyttelijätär, joka ponnahti…

Cameron Diazin elämä

Cameron Diaz on tuttu nimi monelle. Moni ehkä muistaa, että hänen uransa alkoi kertaheitolla vuoden 1994 The Mask -elokuvasta. Diaz on saanut sittemmin rooleja monista suurista elokuvista ja hän on saanut nimensä tunnetuksi ympäri maailman. Hän on päässyt työskentelemään muiden maailman suurten nimien kanssa ja…

© 2021 Naisurat.fi