• Seuraa meitä:

Demi Moore

Demi Moore, oikealta nimeltään Demi Gene Guynes, on yksi Hollywoodin tunnetuimpia naisnäyttelijöitä. Hän tuli tunnetuksi 1980-luvulla. Hän aloitti uransa sen jälkeen, kun oli 16-vuotiaana jättänyt lukion kesken. Demi Mooren oli ensimmäistä kertaa julkisuudessa pornolehdessä, mutta hän pääsi kuitenkin nopeasti elokuvamaailman pariin.

Mooren elämä on ollut nuoresta pitäen muuttamista ja liikkumista. Hänen isäpuolensa, jota hän pitää oikeana isänään, joutui työnsä puolesta matkustamaan paljon ja koko Mooren perhe kulki mukana. Perhe muuttikin Kaliforniaan, kun Demi Moore oli 15-vuotias. Mooret kohtasivat elämänsä aikanaan paljon vaikeuksia. Demillä oli itselläänkin terveysongelma. Hänen silmänsä karsastivat lapsena ja hän joutuikin leikkaukseen kaksi kertaa. Demin äiti Virginia joutui ongelmiin lain kanssa, pääasiallisesti alkoholin vuoksi. Vuonna 1980 Demin isäpuoli Dan teki itsemurhan. Näistä vaikeuksista huolimatta Demi päätti lähteä elokuva-alalle. Demi Mooren ura lähti kunnolla nousuun 1990-luvulla, kun hän sai Golden Globe-ehdokkuuden elokuvasta Ghost – Näkymätön Rakkaus. Muita 90-luvun menestyselokuvia olivat Kunnian miehiä (alkup. A Few Good Men), Vain yksi yö (alkup. Indecent Proposal) ja Striptease, josta Moorelle maksettiin 12,5 miljoonaa dollaria, eli yli 11 miljoonaa euroa.

Tie kriitikkojen sydämiin

Demi Mooren uralla on ollut useita menestyselokuvia, vaikka osaa niistä kriitikot eivät olekaan osanneet arvostaa. Kriitikoiden negatiivisesta palautteesta huolimatta elokuva Treffit Elmossa (alkup. St. Elmo’s Fire) oli lipputuloiltaan kansainvälinen menestys ja kyseisestä elokuvasta alkaen Demi Moore tunnettiin kansainvälisesti. Elokuva About Last Night oli Mooren uran kannalta merkittävä. Kyseinen elokuva oli menestys ja sitä kriitikot myös kehuivat. Tämän elokuvan myötä Moore otettiin enemmän tosissaan ja hän sai rooleja entistä parempiin tuotantoihin. Demiä nähtiin myös Broadwaylla, kun hän kokeili taitojaan teatterinäyttelijänä.

Tärkeimmät henkilöt Mooren elämässä

Kuten monesti on, myös Mooren elämässä oli monia merkityksellisiä henkilöitä. Erityisesti Demin avioliitot ovat saaneet vuosien aikana paljon julkisuutta. Hän oli ensin naimisissa Freddy Mooren kanssa, sen jälkeen Bruce Williksen kanssa ja viimeisin avioliitto Ashton Kutcherin kanssa päättyi vuonna 2013.Bruce Willisillä ja Demi Moorella avioliitto kesti 13 vuotta. Heillä on yhdessä kolme lasta ja Demi sekä Bruce tulevat toimeen hyvin. Bruce Willis oli myös vieraana Ashton Kutcherin ja Demi Mooren häissä. Tällä hetkellä Mooren henkilökohtaisesta elämästä tiedetään vähän, mutta arvaillaan, että hän tapailee serbialaissyntyistä Masha Mandzukaa. Perheen ja läheisten lisäksi Demi Mooren elämässä on ollut merkittäviä vastanäyttelijöitä. Miesnäyttelijöistä merkittävimpiä ovat muun muassa Michael Caine, Patrick Swayze, Rob Lowe, jonka kanssa hän näytteli useammassa kuin yhdessä elokuvassa. Naisnäyttelijöistä voidaan mainita Whoopi Goldberg ja Elizabeth Perkins.

Tärkeimmät henkilöt Mooren elämässä

Nykyisin Demi Moore ei ole enää niin aktiivinen Hollywood-elokuvissa, vaan tekee pienempiä tuotantoja. Hän kuitenkin jatkaa aktiivisesti näyttelemistä. Demin ura on ollut värikäs ja monipuolinen, sekä lopulta häntä osattiin arvostaa A-luokan näyttelijänä alkuhaasteista huolimatta. Vaikka voidaan sanoa, että nykyiset elokuvat eivät olekaan suuria hittejä, pääsee Demi tekemään sitä, missä hänet on todettu monesti hyväksi.Demi Mooren elämää ovat värittäneet terveysongelmat myös vanhempana. Demi paini paljon alkoholin ja huumeiden kanssa, erityisesti viimeisen avioeron jälkeen. Lisäksi Demi Moore on saanut negatiivista julkisuutta esimerkiksi siitä, että on pukeutunut aitoihin turkisvaatteisiin. Hän on kuitenkin onnistunut pääsemään yhteistyöhön eläinaktivistien kanssa ja on ottanut terveysongelmat myös haltuun. Päättäväinen Demi Moore onkin elänyt julkisuuden osalta melko hiljaista elämää, mutta on kuitenkin ollut mukana useissa projekteissa. Demi tunnetaan kuitenkin kansainvälisesti edelleen, mutta hänet on helppo tunnistaa ulkonäöstään, sillä tähti ei ole muuttanut sitä kovinkaan rajusti koko uransa aikana.