• Seuraa meitä:

Emilia Clarken elämä ja ura

On aina hienoa nähdä, kuinka ahkera nuori ihminen saavuttaa tavoitteitaan ja pääsee urallaan eteenpäin. Sitä näkee julkisuudessa erityisesti näyttelijöiden ja laulajien keskuudessa. Emilia Clarke on yksi sellainen esimerkki, joka varmasti inspiroi tulevia näyttelijäsukupolvia vielä pitkään. Emilia Clarke on vuonna 1986 syntynyt englantilainen näyttelijätär, joka ponnahti maailmankartalle Game Of Thrones-sarjan kautta. Clarke on kuitenkin ammattilaisnäyttelijä, joka on tehnyt uraa jo ennen sarjaa ja tietysti sen jälkeenkin. Varmasti yksi syy, miksi hänet sarjaan otettiin, oli juuri hänen ahkeruutensa ja ammattitaito.

Clarke on opiskellut alaa Lontoossa ja hän alkoi kerätä Englannissa median, sekä julkisuuden huomiota vuosina 2009 ja 2010. Vuonna 2010 hän oli mukana Triassic Park-nimisessä elokuvassa, joka keräsi kiitettävästi mediahuomiota englanninkielisissä maissa. Se ei kuitenkaan ollut huippumenestys, eikä saanut korkeita arvosteluja esimerkiksi IMDb-palvelussa. Yksi seikka, mikä erottaa Clarken monista muista näyttelijöistä, oli se, että hän antoi itselleen vuoden aikaa menestyä. Hän asetti itselleen tavoitteen ja päätti, että sinä aikana olisi tultava tulosta. Vuosi ei kuitenkaan mennyt hänen omien odotustensa mukaisesti, mutta juuri ennen oman määräaikansa täyttymistä, hän sai Game of Thrones-sarjasta roolin Daenerys Targaryenin hahmona.

Yllättävää kyllä, Clarke ei ollut ensimmäinen vaihtoehto rooliin. Emilia Clarke onkin siis hyvä esimerkki ainakin kahdesta asiasta: tavoitteita kannattaa asettaa ja peli ei välttämättä ole menetetty ensimmäisellä kerralla. Sitä ei tiedetä, mistä syystä ensimmäinen vaihtoehto Daenerys Targaryenin näyttelijäksi siirtyi sivuun, mutta tämä mahdollisti kuitenkin Clarken menestyksen maailman yhdeksi vaikutusvaltaisimmiksi henkilöksi.

Game of Thrones

GoT

Mikäli et ole nähnyt yhtäkään jaksoa Game of Thrones-sarjaa, eli lyhennettynä GOT, ei välttämättä osaa nähdä syytä sille, miksi Emilia Clarkea kehutaan niin paljon. Hän on saanut roolisuorituksestaan muun muassa neljä Emmy-ehdokkuutta. Lisäksi hänen suorituksiaan on kehuttu laajasti monen eri kriitikon sekä median toimesta.

Sarjassa nähdään nuoren ja ujon, sekä jopa heikon tytön kasvu mahtavaksi johtajaksi, joka valloittaa maailman. Roolihahmo kasvaa ja kehittyy sarjassa hyvin paljon. Mikäli katsoisi ensimmäistä jaksoa, jossa Clarken hahmo esiintyy ja vertaa sitä viimeiseen, on niissä todella iso ero. Roolihahmon kehittäminen ei ole aina jokaisen näyttelijän bravuuri, mutta Clarke onnistuu niissä todella hyvin. Hän eläytyy rooliin todella uskottavasti, sekä hän saa katsojan mukaansa ja puolelleen hyvin nopeasti sarjan aikana. Sarjassa tapahtuvat hurjat muutokset kuitenkin saavat katsojankin ymmärtämään, kuinka ihminen ei aina olekaan niin yksiselitteinen, kuin voisi kuvitella.

Vastoinkäymisistä eteenpäin

Emilia Clarken elämä ei ole ollut kaikessa tässä julkisuuden myräkässä helppoa. Hän on ollut muun muassa leikkauksessa kaksi kertaa vakavien sairauksien vuoksi. Lisäksi hän on menettänyt isänsä syöpään niin, ettei kuvausten takia päässyt viettämään aikaa hänen kanssaan. Hän saapui paikalle juuri liian myöhään.

Jokaisella meistä on aina omia haasteita ja tärkeintä on mennä niistä eteenpäin. Emilia Clarke voikin olla inspiraationa monelle meistä, jotka haluavat saavuttaa jotain suurta. Vaikka ei aina tietäisikään miten se pitäisi tehdä tai mikä pitäisi olla seuraava askel, tärkeintä on asettaa tarkka tavoite, jolla on myös aikarajoite.

On parempi niin, että muokkaa tavoitetta sen jälkeen, kun deadline on jo tullut vastaan ja sitä ei voi saavuttaa, kuin se, ettei laita tavoitetta ollenkaan. Omalle uralle ja henkilökohtaiselle kehitykselleen kannattaa aina asettaa tavoitteita, lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Jokaisesta meistä voikin tulla yllättäenkin oman elämänsä Emilia Clarke, mutta hänenkään menestyksensä ei tullut vahingossa, vaan oli kovan työn tulosta.